lumina de veghe pentru teama de intuneric

Lumina de veghe pentru copiii care se tem de întuneric: cum poate fi de ajutor?

Frica de întuneric este o problemă comună la copii, iar o lumină de veghe poate fi de ajutor în rezolvarea acestei probleme. Acestea pot ajuta la crearea unei atmosfere reconfortante și pot oferi un sentiment de securitate copilului. 

În acest articol, vom discuta cum pot fi lămpile de veghe de ajutor pentru copiii care se tem de întuneric.

Merge la culcare liniștit

În primul rând, lampa de veghe pentru copii reduce frica de întuneric prin crearea unei atmosfere confortabile, care îl calmează pe cel mic și facilitează somnul. Micuțul poate alege lampa de veghe care îi place cel mai mult și să meargă la culcare liniștit. Animalele drăgălașe de pe aceste lămpi de veghe vor deveni rapid prietenii celor mici și îi vor ajuta să învingă frica de întuneric.

Nu se mai trezește speriat noaptea

Lumina de veghe este extrem de utilă atunci când copilul se trezește în mijlocul nopții și vede că dormitorul este luminat. Acesta va fi mai puțin speriat și mai puțin tentat să cheme părinții în camera sa. Lămpile de veghe pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de căzături și accidente, în cazul când copii merg la baie în mijlocul nopții.

Se va simți mai încrezător și în siguranță

Lămpile de veghe contribuie la creșterea autonomiei copilului. Odată ce acesta e familiarizat cu lampa de veghe și poate controla singur aprinderea și stingerea, copilul va fi mai încrezător în abordarea fricii sale de întuneric. Aceasta este o etapă importantă în dezvoltarea copilului și ajută la creșterea independenței acestuia.

Ajutor pentru părinți

În final, lămpile de veghe pot fi de ajutor nu doar pentru copiii care se tem de întuneric, ci și pentru părinți. Lampa oferă vizibilitate pe timpul nopții atunci când părintele verifică micuțul în timp ce doarme. Acesta se va orienta mai ușor în camera fără a face zgomot și fără a trezi copilul


lampa de veghe copii

 

Lămpile de veghe pot fi de ajutor pentru copii prin crearea unei surse de lumină blândă și reconfortante, reducerea riscului de căzături și accidente și creșterea autonomiei copilului. Acestea pot fi, de asemenea, de ajutor pentru părinți, prin reducerea stresului și anxietății. 

Dacă ești în căutare de o lumină de veghe specială, vezi aici lămpile create de Mellow Kids. 


Citește și: Lumina în camera copilului: Cum alegi corect corpurile de iluminat?

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.