lumina in camera copilului

Lumina în camera copilului: Cum alegi corect corpurile de iluminat?

Când vine vorba de lumina în camera copilului, există multe opțiuni disponibile pe piață. De la lămpi de veghe și lămpi de tavan la proiectoare și benzi luminoase, alegerea poate fi copleșitoare. Înainte de achiziționa un corp de iluminat, este important să ținem cont de câteva aspecte:


Vârsta copilului

În primul rând, trebuie să ținem cont de vârsta copilului. Pentru un nou-născut sau un bebeluș, o lampă de veghe cu lumină caldă și blândă poate fi o alegere potrivită. În schimb, pentru un copil mai mare, care își petrece mai mult timp în cameră, o lămpă de tavan sau o sursă de lumină mai puternică ar putea fi mai potrivită.


Genul copilului

Poți alege sistemul de iluminat în funcție dacă vrei să faci o alegere convențională, precum roz și albastru în funcție de gen, sau poți alege un model unisex. 

 

Activitatea de zi cu zi

Activitatea pe care copilul o va desfășura în camera sa influențează alegerea corpului de iluminat. Dacă micuţul va face teme în cameră, o lampă de birou este o alegere potrivită. În schimb, dacă acesta se va juca în cameră, o o lămpă de tavan poate fi mai potrivită.

 

Siguranță

Înainte de a alege o lampă, este important să verificăm dacă aceasta este sigură pentru copii. Se recomandă alegerea lămpilor cu becuri LED care nu se încălzesc prea mult, astfel încât să evităm riscul de a se arde copilul sau de a deteriora obiecte din cameră. 

 

Stilul de amenajare al camerei

Aspectul estetic al iluminatului este și el un factor important. Alegerea unei lămpi care se potrivește cu stilul și culoarea camerei poate face o diferență semnificativă în estetica generală a camerei și poate contribui la crearea unei atmosfere plăcute.

Lampi de veghe copii bebelusi

În concluzie, iluminatul camerei copilului este un aspect important care poate influența starea de spirit și calitatea somnului copilului. La Mellow Kids găsești o varietate de lămpi de veghe care sunt alegerea potrivită datorită unei serii de avantaje:

  • Sursă de lumină LED ce reprezintă o variantă sigură pentru copii și economică pentru părinți, iar becul are o durată de viață îndelungată,  de 20.000 ore;
  • Asigură un somn liniștit și reduce frica de întuneric a celor mici datorită luminii difuze și plăcute;
  • Se găsesc atât alegeri de modele convenționale, pentru fetițe sau băieței, cât și unisex;
  • Se potrivesc de minune în camerele amenajate în stil contemporan, minimalist sau scandinav.

 

Citește și: De ce este importantă o lampă de veghe în camera copilului

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.